Erdélyi szálláshelyek - szállodák - szállások - erdélyi olcsó szállás - Ingyenes szálláshirdetés!!!-

 

Főoldal
Szálláshelyek
Látnivalók-Települések
Szállásfoglalás
Programajánló
Sípályák
Hírlevél

Szálláskereső

Település:
Kategória:
=Rokszin Kulcsosház - Boga-völgye
Vulkán Kárpátia Panzió - Gyergyószentmiklós
Kristóf Kulcsosház - Gyergyószentmiklós
Kilián Kulcsosház - Gyergyószentmiklós
Éva Kulcsosház ** - Gyergyószentmiklós 
2019. október 19. szombat, Nándor névnapja van.

Székelykeresztúr
A Gyárfás-kúria: a helyi hagyományok szerint a XVII. században a Wesselényi család építtette, majd a Bethlen és a Kemény családoknak volt az udvarházuk, a hozzátartozó birtokkal együtt. Ezt vették meg Gyárfásék. A kúria udvar hátulsó részén áll ama körtefa is melyrõl jelképesen azt tartják, hogy Petõfi Sándort õ látta verset írni utoljára. Errõl szól Kányádi Sándor költõ verse is, a fát körülölelõ faragott, díszített kerítésre épített márványtáblán.

Az 1848-as forradalom elõestéjén, a kúriánál Petõfivel volt Zeyk Domokos is, kinek mellszobra (készítette Demeter Zs. István) ma a volt Tanítóképezde, vagyis a jelenlegi Gyermekelhelyezõ Központ elõtt áll. A timafalvi temetõben található Petõfi legendás sírja. Néhány keresztúri polgárnak meggyőződése, hogy a sírban Petõfi Sándor nyugszik. Az utat a síremlékig jelzőtáblák mutatják a fõúttól kezdõdõen. Innen fel lehet jutni a domb tetején álló kõkereszthez, a Jézuskiáltóra.

A múlt századi, valamint a korábbi épületek, az az, a korabeli építészetet kedvelők a város központi épületcsoportjait is szemügyre vehetik, hiszen kisebb-nagyobb restaurálásoktól eltekintve az épületek szinte semmit nem változtak. Aki a székely parasztházak után érdeklődik, megtekintheti őket a Városházával szemközti Molnár István Múzeum kertben.


<< Lapozás vissza

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40

Lapozás előre >>
Csíksomlyó, Lázár-kastély, Gyilkos-tó, Békás-szoros, Szent Anna tó, Parajdi sóbánya, Csíklázárfalva, Bucsin tető, Zetelaka, Korond, Homoródfürdő, Gyergyószentmiklós, Gyímesek, Bálványos-vár, Hargitafürdő, Ivó, Marosfő, Tusnádfürdő, Székelyudvarhely-Jézus Szíve-kápolna, Székelyudvarhely-Benedek Elek Tanítóképző épülete, Székelyudvarhely-Vármegyeháza, Székelyudvarhely-Tamási Áron Gimnázium, Törcsvár, Brassó, Szászfehéregyháza, Berethalom, Nagybaromlak, Segesvár, Fehéregyháza, Székelykeresztúr, Zágon, Csomakőrös, Kovászna, Kézdivásárhely, Perkő, Nyergestető, Gyergyóújfalu, Csíkcsicsó,
 
Rokszin Kulcsosház - Boga-völgyeKristóf Kulcsosház - Gyergyószentmiklós

2800Ft/fő/éj


Éva Kulcsosház ** - Gyergyószentmiklós

2800Ft/fő/éj


Hosted by MLnet.hu copyright © IF.Vorzsak Z.G - Romania 2007-2018
Felhasználási feltételek