Erdélyi szálláshelyek - szállodák - szállások - erdélyi olcsó szállás - Ingyenes szálláshirdetés!!!-

 

Főoldal
Szálláshelyek
Látnivalók-Települések
Szállásfoglalás
Programajánló
Sípályák
Hírlevél

Szálláskereső

Település:
Kategória:
=Rokszin Kulcsosház - Boga-völgye
Kristóf Kulcsosház - Gyergyószentmiklós
Éva Kulcsosház ** - Gyergyószentmiklós
Vulkán Kárpátia Panzió - Gyergyószentmiklós
Kilián Kulcsosház - Gyergyószentmiklós 
2019. november 12. kedd, Jónás, Renátó névnapja van.

    
Székely lesen1 napos székelyföldi programajánló.
Egynapos programajánlatunk betekintést enged a hagyományos székely kultúrába, ízelítőt adva az itt élő emberek mindennapjaiból. Útvonalunk elkerüli a hagyományos turisztikai látványosságokat, hogy ezáltal kissé mást, valami eredetibbet, élőbbet oszthassunk meg a résztvevőkkel. Parajdon meglátogatjuk a Székelyföld természet adta kincsét, a sóbányát. Következő megállónk Kőrispatak, ahol betekintést nyerhetünk az itt élő székelyek ősi mesterségébe a szalmakalap fonásba. Ezután a szénégetés mesterembereivel találkozunk, s megleshetjük őket munka közben. Utolsó megállónk Énlaka , mely település elszigeteltségének köszönhetően majdnem teljesen megmaradt hagyományaiban, régi tornácos házacskáival idilli képet mutat az odalátogatónak. Énlakán meglátogathatjuk Székelyföld egyetlen bivalyfarmját.

Programajánlatunk::
- 8:30: indulás kisbusszal Parajdra Székelyudvarhelyről a Patkóból.
- 9:30: megérkezés a parajdi sóbányába. A parajdi sótelep Európa egyik legnagyobb sótartaléka. A sótömb enyhén ellipszis alakú, 1,2 km és 1,4 km-es átmérokkel rendelkezik és 2700m mélységig nyúlik a föld gyomrába. A látogatási részleget, a felszíntol számítva 120m mélyen alakították ki. A bejárattól 1250m hosszú tárolón vezet az autóbusz útja a szpeleo- és klimatoterápiás kezelésre alkalmas bányatermekig, ahol egy idény folyamán 300 ezer személy is megfordul.
- 12:00: ebéd egy parajdi panziónál.
- 13:00: indulás Kőrispatakra. Elhaladunk a Bözödi tó mellett, ahol még látható az elárasztott falu templomtornya, amint kiágaskodik a vízből.
- 14:00: megérkezés a kőrispataki szalmakalap múzeumba.

A múzeumban az országban készült és viselt kalaptípusok kerülnek bemutatásra, a kalapkészítéshez szükséges munkagépekkel együtt. Különféle szalmadíszek és használati tárgyak is várják az érdeklődőket. A múzeum udvara helyet biztosít egy különleges kőgyűjteménynek is. A kövek eredeti állapotukban vannak, melyeket a természet sok évtizeden keresztül csiszolt és faragott olyanokká amilyenek. Felfedezhetők állatformák, portrék és a figyelmes szemlélő még Lenin sapkáját is felfedezheti.
- 15:30: bepillantást nyerhetünk a székely szénégetők életmódjába és tudományába.
- 16:30: megérkezés Énlakára. A falu a világörökség székelyföldi kincsének számít, mivel Énlakát sajátosan ősi település-szerkezete miatt felvették a világörökségi listára. A helyiek célkitűzése megőrizni a falu ősi képét és formáját. Érkezésünkkor a székely konyha hagyományos édes ízeivel fogadnak a helybéliek, a kóstoló után sétára indulunk. Megtekintjük az énlaki székely portát, ellátogatunk az iskolába és a múzeumba , a késő gótikus stílusban épült templomba, végül sétánkat befejezve megpihenhetünk a templomkert 560 éves kőrisfája alatt. Az évszak függvényében lehetőség nyílik meglátogatni Székelyföld egyetlen bivalyfarmját is.
- 19:30: Székely est a székelyudvarhelyi étteremben, ahol hagyományos ételeket kóstolgatva kellemes zene mellett tölthetjük esténket, s akinek kedve tartja , akár táncra is perdülhet.


Ár: 35 Euro/ fő felnőtteknek
25 Euro/ fő gyerekeknek
5 éves kor alatt ingyenes
Az ár tartalmazza: belépő a sóbányába, ebéd, hagyományos székely édesség-specialitás kóstoló, vacsora, szállítás, csoportkísérő.

Jelentkezés:E-mail cím:

 
Rokszin Kulcsosház - Boga-völgyeKristóf Kulcsosház - Gyergyószentmiklós

2800Ft/fő/éj


Éva Kulcsosház ** - Gyergyószentmiklós

2800Ft/fő/éj


Hosted by MLnet.hu copyright © IF.Vorzsak Z.G - Romania 2007-2018
Felhasználási feltételek